realisaties
DANSCLUB SINT-PAULUS te GENT bestaat meer dan 30 jaar !
Organisatie

Dansclub Sint-Paulus is lid van Danssport Vlaanderen VZW, een overkoepelende organisatie die heel wat dansclubs en dansscholen groepeert in Vlaanderen.

De bestuurlijke en administratieve leiding berust bij een paar vrijwillige medewerkers dat totaal belangeloos het dagelijks bestuur van de club uitmaakt en in die hoedanigheid het reilen en zeilen van de dansclub nauwgezet opvolgt.

De didactische leiding op danstechnisch vlak is in handen van een gediplomeerd dansleraar bij BULDO - erkend door Sport Vlaanderen - met assistentie van zijn vrouw. Beiden staan garant voor een perfecte ondersteuning en kunnen buigen op een lange danscarrière op hoog niveau! 

Dansvormen

Wij bieden ballroom en Latijns-Amerikaanse dansen aan, een overzicht hiervan vind je terug bij het onderdeel 'lessen'. Wanneer er interesse is in de loop van het dansjaar, worden er mini-cursussen mambo, merengue, bachata, paso doble en nog veel meer georganiseerd. Deze mini-cursussen behoren niet tot het standaardaanbod en zijn alleen voor de clubleden. 

Korte historiek

Dansclub Sint-Paulus zag het levenslicht in maart 1982. Enkele enthousiaste mannelijke en vrouwelijke dansliefhebbers staken toen de koppen bij elkaar en de geboorte van hun geesteskind werd een feit. Een passende locatie op de kop weten te tikken was toen niet zo evident. Wij lieten ons oog vallen op het parochiehuis van Sint-Paulus, Patijntjestraat, 27 te 9000 Gent. Nu nog de toestemming verkrijgen van de toenmalige pastoor Emile Van den Daele en klaar was Kees. E.H. Van den Daele was al even enthousiast als de initiatiefnemers zelf! Het werd zonder aarzelen een spontane "JA", doe maar. Het officiële startschot was gegeven.  

Alle rechten voorbehouden

design by Gowan